Haberler

BiGEP Nisan Ayı Çalışmalarımız

Çocuklarla birlikte baharın gelişini kutladığımız bu etkinliklerimizde doğadaki değişiklikleri keşfettik ve inceledik. Oyunlar, kitap ve farklı etkinliklere yer verdiğimiz bu çalışmamızda çocukların her alanında gelişim göstermesini sağlamak amacıyla yaparak yaşayarak öğrenme ilkesini göz önünde bulundurduk. Çocuklarımız hem eğlendi hemde öğrendiler.

Devamı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

 23 Nisan 1920, Türk milletinin millî iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu mutlu günde, kuruluşunun 100. yılını gurur ve coşkuyla kutladığımız Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini rahmet ve şükranla anıyoruz. Millî değerlerimizin mirasçısı ve geleceğimizin teminatı bütün çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kutlu olsun.

Devamı

27 Mart Dünya Tiyatro Günü

27 Mart Dünya Tiyatro Günü Dünya Tiyatro Günü tiyatro dünyasındaki insanlar için sahne sanatlarının insanları bir araya getirici gücünü kutlamak, seyirciyle daha iyi bir iletişim kurmak ve insanlar arasındaki anlayış ve barışı arttırmak için bir fırsat olarak görülmektedir.

Devamı

Orman Haftası (21-26 Mart)

ORMAN HAFTASI (21-26 MART) Orman; hayvanların barındı­ğı, çeşitli bitkilerin bulunduğu sık ağaç topluluklarıdır. Ormanda büyük ağaçlar, ağaççıklar, mantar­lar, otlar, yüzlerce, binlerce bitki bir arada bulunur. Çam, sedir, köknar, ladin, ardıç, meşe, dişbudak, kayın, gürgen belli başlı orman ağaçlarıdır. Ağaçlar ya kendiliğinden yetişir, ya da insanların ormana diktiği fidan­lardan oluşur. Ormanın küçüğüne, ağaçların seyrek olduğu yerlere koru denir. Eskiden yeryüzünün büyük bir bölümü ormanlarla kaplıydı. insanların bilgisizlikleri nedeniyle yok edilen ormanların yerini bozkır­lar, çoraklaşan topraklar, çöller aldı. İnsanlar her zaman ağaca ve ağaçtan yapılan çeşitli araç ve gereçlere gereksinme duymuşlardır. Ormanlar, ağaçlar, toprağın nemli kalmasını sağlar. Toprak kaymasını (erozyonu) önler, selleri durdurur. Ormanlar yöre­nin iklimini etkiler, yağmur yağmasını sağlar. Çok sıcakları, şiddetli soğuk­ları önler. Ormanlar aynı zamanda av hayvanlarının barınağıdır. Ormanlar bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır. Öte yandan kullandığımız araç ve gereçlerin çoğu ağaçlardan yapılır. Evimiz, önümüzdeki masa, oturduğumuz sandalye, elimizdeki kalem, defterimiz, yaktığımız odun hep ağaç ürünleridir. Ayrıca ağaçlar endüstrinin birçok kollarında, boya sanayinde, ilaç yapımında kullanılır. Bize bu kadar yarar sağlayan, ülke ekonomisinde önemli yeri olan ormanları korumalıyız. Ağaç dikip, yeni ormanlar yetiştirilmesine yardımcı olmalıyız. Ormanlara en büyük zarar insanlardan gelir, insanlar orman işletmelerinden izin almadan, çıra yapmak, reçine çıkarmak için ağaçları yara­larlar. Tarla açmak, yerleşim yeri kurmak, hayvanlara otlak yeri açmak için ormanları yok ederler.  Ateşin söndürülmeden bırakılması sigaranın söndürülmeden atılması, koskoca bir orman alanının yanıp kül olmasına neden olur. Yanan ormanın yerine yenisinin yetiştirilmesine bir insanın ömrü yetmez. Zararlı böcekler, kemirici hayvanlar, özellikle keçiler, ağacın yeni süren dal ve yapraklarını yiyerek ormanlara zarar verirler. Ormanlara zarar vermek, ceza yasalarımıza göre suçtur. Orman suçları bağışlanmaz suçlardandır. Ülkemizde ormanların korunması, ağaçlandırma işleri cumhuriyet yönetiminin ilanından sonra ele alındı. Tarım ve Orman Bakanlığı kuruldu. Her ilde valiler başkanlığında orman yetiştirilmesi için bir kurul vardır. Bu kurul yörede ormanların korunması ve yeni ormanlar yetiştirilmesi için kararlar alır ve uygular. Her yıl Mart ayı içinde bir haftayı Orman Haftası olarak duyurur. Haftanın bir günü Ağaç Bayramı olarak kutlanır. Uygun alanlar ağaçlandırılır. Yeni ormanların yetiştirilmesi için çalışmalar yapılır. Ormanların korunması, çevremizin ağaçlandırılması hem yurdumuzun, hem de dünyamızın önemli bir sorunudur. Bu nedenle 27 Mart  Dünya Orman Günü olarak her yıl kutlanmaktadır. Bizler de çevremizdeki ağaçların dallarını kırmayalım, fidanları sarsmayalım. Ağaçları zararlı hayvanlardan koruyalım. Yeni fidanlar dikelim. Bu etkinliklerimizi yaşam boyu sürdürelim.

Devamı

BİGEP Mart Ayı 1. Projemiz

BİGEP'te bu ay çocuklarla çok eğlendik velilerimizle birlikte çocuklarımızın vitamin ihtiyacı üzerinde durduk. Velilerimize de bu konuda yol gösterdik çocukların beslenmesinin önemine de vurgu yaptığımız bu projemizde hem eğlendik hem de öğrendik. Aynı zamanda önemli şehirlerimizden biri olan Nevşehir'e ufak bir yolculuk yaptık. 

Devamı

21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü

Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde down sendromu hakkında toplumsal farkındalık ve duyarlılık oluşturmak, down sendromlu bireylere karşı olumlu tutum ve davranışlara katkıda bulunulmasını sağlamak, erken eğitimin ve eğitimde sürekliliğin önemine dikkat çekmek amacıyla "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de her yıl 21 Mart'ta, Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarımızda toplumsal farkındalık ve duyarlılığa katkı sağlayacak etkinlikler düzenlenmektedir. Down sendromu, bireylerin fiziksel özellikleri ve zihinsel yeteneklerinde farklılık gösteren genetik bir durumdur. Down sendromlu bireylerin topluma katkı sağlayabilecekleri, yeteneklerini geliştirebilecekleri ve mutlu bir yaşam sürdürebilecekleri unutulmamalıdır. Down sendromlu bireylerin hayatlarını daha iyi anlamak, toplum ile bütünleşmelerini sağlamak, onların sahip olduğu yetenekleri ve potansiyellerinin farkında olmalarını sağlamak ve geliştirilmeleri önem arz etmektedir.  Her down sendromlu bireyin sevgi dolu bir toplumun parçası olma hakkına sahip olduğuna inanıyoruz.  "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü"nde, down sendromlu bireylerin yaşamlarını daha iyi anlamak ve desteklemek için birlikte hareket etmenin önemli olduğunu vurgulayarak bu öğrencilerimize okullarımızda fedakârca hizmet sunan tüm öğretmenlerimize, personelimize ve ailelerimize teşekkür ediyoruz.

Devamı

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası

Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız yaşlılarımıza, sevgi ve saygıyı dile getirmek için tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de her yıl 18–24 Mart tarihleri arası "Yaşlılara Saygı Haftası" olarak anılmaktadır.

Devamı

BİGEP Mart Ayı 2. Projemiz

BİGEP Kapsamında bu ay 2. projemiz olan oyunlar ve animasyon gösterilerimizle çocukların motivasyonunu arttırıp, tüm geilişim alanlarını desteklemeyi hedefledik.

Devamı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 109. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü

Devamı

Puding Günü

Çocuklar ve velilerimizin katkılarıyla yaptığımız puding günümüzden kareler.

Devamı

C Vitamini Şenliğimiz

Çocuklarla C Vitamini Şenliğimizden kareler.

Devamı

BİGEP Şubat Ayı 2. Projemiz Sizlerle

Urfa Kültürünün tanıtılması ve çocukların yeni bilgiler keşfetmesi için bu ay 2. projemize de yer verdik.

Devamı

BİGEP' te Bu Ay

BİGEP kapsamında bu ay çocuklara kitapların öneminden ve zarar gören kitapları nasıl tamir edeceğimizden bahsettik. Aile katılımı çalışmamızla daha da güzelleşen bu projemizde hem eğlendik hemde öğrendik.

Devamı

WAFFLE PARTİMİZ

Çocuklarla beraber Waffle yapıp yediğimiz bu eğlenceli partimize sizlerde göz atın.

Devamı

Dilimizin Zenginliklerinde Bu Ay

Şubat ayında Dilimizin Zenginlikleri Projesinde bu ay okulumuzda neler yapıldı ufak bir göz atalım.

Devamı